informatie kunstenaars


De deelnemende kunstenaars:

Jan van Rijn (Leiden 1953) heeft na zijn vakopleiding aan de fotovakschool diverse cursussen en workshops gevolgd waaronder op de Vrije Academie Psychopolis in Den Haag en de CPDB in Utrecht.


Naast zijn werk als fotograaf heeft hij lesgegeven bij Expressie70/Parkexpressie in Alphen aan den Rijn en het AVS in Utrecht.
Het werkterrein van Van Rijn is naast de portretfotografie ook het (stedelijk) landschap, waarbij naast een zuiver documentair karakter ook regelmatig een meer bewerkt beeld niet gemeden wordt.


Maria van 't Hullenaar (1956)

Na de Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg heb ik mij verder geschoold door cursussen te volgen in verschillende disciplines (zeefdrukken, tekenen en schilderen, boetseren en keramiek, brons en beeldhouwtechnieken) o.a. bij Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De beelden en schilderijen die ik maak, zijn in thema met elkaar verbonden, er is altijd een wisselwerking.

Veelal mensfiguren, alleen of als groep enigszins geabstraheerd. Door hun houding ten opzichte van elkaar, stralen ze een sfeer uit en/of vertellen ze hun verhaal.

Ik werk als beeldend kunstenaar, geef teken/schilder en boetseer/keramiekcursussen in mijn atelier en daarnaast doceer ik kunstvakken in eindexamenklassen van een middelbare school.